Actualiteiten Bijzondere bedingen in de arbeidsovereenkomst

By 21 februari 2024Capita Selecta

De bijzondere arbeidsrechtelijke bedingen staan volop in de belangstelling. Het kabinet beoogt de toekomst van het concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te veranderen. Wat is de actuele stand van zaken daarvan? Daarnaast heeft de Wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden de regels rondom het studiekostenbeding en het verbod op nevenactiviteiten veranderd. Wat is hiervan de actuele stand van zaken. De grenzen van het geheimhoudingsbeding worden ingevuld door onder meer de wijzigingen in de klokkenluidersregeling en door het grondrecht van vrijheid van meningsuiting. Ook dit wordt door onze docenten besproken.

In vier uur wordt u op de hoogte gebracht van de meest recente ontwikkelingen. De docenten zullen die ook plaatsen in de meer algemene kaders die voor de verschillende bijzondere bedingen, al dan niet wettelijk uitgewerkt, in de rechtspraak zijn ontwikkeld.

In hoeverre de in het programma genoemde onderwerpen worden behandeld is afhankelijk van de actualiteit.

25 juni 2024 - (13.00 - 17.15 uur)
Novotel Brainpark te Rotterdam

 

Inschrijven

PUNTEN
NOvA 4 PO-punten

NIVEAU
* Verdieping (basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)

UW RESULTAAT
Na afloop van de cursus beschikt u over verdiepende kennis met betrekking tot de zogenaamde bedingen in de arbeidsovereenkomst.

 

VOOR WIE
Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, juristen van werkgevers- en werknemersorganisaties, (arbeidsrecht)adviseurs, directeuren, HR-managers en medewerkers, leden OR en P&O-managers.

DOOR WIE

Mr. D.J. Buijs
– oud- kantonrechter
Mevrouw mr. C. van Gent
– advocaat bij BarentsKrans Advocaten te Den Haag

SYLLABUS
In de week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een exemplaar van de ppt van docent ligt voor u klaar op locatie.

PROGRAMMA:

12.30 – 13.00 uur Ontvangst met sandwiches en koffie/thee en registratie
13.00 – 15.00 uur – concurrentiebeding
– Schriftelijkheidseis in het algemeen
– geheimhoudingsbeding
– boetebeding
– nevenactiviteitenbeding
– eenzijdig wijzigingsbeding
– studiekostenbeding
– proeftijdbeding
15.00 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 17.15 uur Vervolg programma
17.15 uur Afsluiting

PRIJS
€ 435,- exclusief BTW.
Voor elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ten behoeve van dezelfde cursus wordt een kantoorkorting van 10% verstrekt.

ANNULERING
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren. Het IvA brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

.

INSCHRIJFFORMULIER